lekker knus sfeer bewerkt

Historie Lekker knus en Noorden
Noorden is een dorp in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het is onderdeel van de gemeente Nieuwkoop en ligt aan de noordzijde van de Nieuwkoopse plassen tussen Nieuwkoop en Woerdense Verlaat.

In de 14de eeuw wordt het dorp Noorden al in documenten genoemd. Vanaf het begin van de 17de eeuw worden Noorden en Nieuwkoop in één adem genoemd. Eerst de heerlijkheid Nieuwkoop en Noorden en later de gemeente Nieuwkoop en Noorden. Noorden was, net als Nieuwkoop, een langgerekt lintdorp. In 1883 krijgt Noorden eindelijk een echte kerk; de neogotische Sint-Martinuskerk.
Hiervoor had Noorden zich moeten behelpen met een "schuilkerk"
De kerklok luid drie maal daags het
"Angelus" om 8.00 uur, 12.00 uur en om 18.00 uur. 
 Meer over de
Sint-Martinuskerk 


Tot 1911 verdienden Noordenaren hun kost met riet snijden, turf steken en dergelijke. In het
Poldermuseum is hier veel van terug te vinden. Dit veranderde snel en Noorden werd een tuinbouwdorp. De meeste tuinbouw gebeurt nu in de Noordense Buurt, ook wel de Tuindersbuurt genoemd.

De meeste straten in Noorden zijn vernoemd naar bloemen vanwege de grote hoeveelheid bloemenkwekers in de tuindersbuurt. Voorbeelden hiervan zijn de Leliestraat, de Rozenstraat, Tulplaan, Chrysantenstraat, Anemonenstraat, Gerberastraat, Hyacintlaan, Anjerstraat, Irisstraat en de Fresiastraat.( bron: wikipedia)
De straat waar onze theetuin zit, is vernoemd naar een inwoner van Noorden, de in 10 mei 1940 in Katwijk gesneuvelde soldaat Simon van Capel. 

                                                      

Ons pand komt uit het jaar 1914 en is op het moment dat we het hebben gekocht,exact 100 jaar oud.
100 jaar geleden werd dit huis bewoond door de familie Pietersen, het huis bestond uit een woongedeelte voor het gezin en een winkel van "
de barbier ". Later is de familie verder gegaan met een schoenenwinkel. De laatste bewoonster van de familie is in 2012 elders heen gegaan.

Meer geschiedenis over
Nieuwkoop- Noorden


 

 

lekkerknusnoorden.nl